- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Departamenti i Gjeografisë, përmbylli me sukses projektin me temë: “WIKI-Albanology”

Departamenti  Gjeografisë, përmbylli me sukses projektin me temë: “WIKI-Albanology”, i cili pati si objektiv kryesor  pasurimin e artikujve të publikuar në Wikipedia në gjuhën shqipe në fushën e gjeografisë duke promovuar  konceptin e shpërndarjes së informacionit të lirë shkencor dhe edukativ nëpërmjet faqes elektronike online “Wiki Albanology”. Kjo faqe tashmë është  pjesë përbërëse e enciklopedisë së lirë online Wikipedia/Wikidata shqip dhe përmban të shpjeguara në mënyrë profesionale dhe shkencore terminologji thelbësore për disiplina gjeografike të vecanta të pa trajtuara deri më tani ose që kanë nevojë për përmirësime në mënyrën e trajtimit të tyre.

Kjo është hera e parë që një institucion ndërmerr një inisiativë të tillë, e cila u përmbyll me sukses përmes realizimit të një workshopi me pjesëmarrje të gjerë edhe studentore.  

Departamenti  Gjeografisë, përmbylli me sukses projektin me temë: “WIKI-Albanology”, i cili pati si objektiv kryesor  pasurimin e artikujve të publikuar në Wikipedia në gjuhën shqipe në fushën e gjeografisë duke promovuar  konceptin e shpërndarjes së informacionit të lirë shkencor dhe edukativ nëpërmjet faqes elektronike online “Wiki Albanology”. Kjo faqe tashmë është  pjesë përbërëse e enciklopedisë së lirë online Wikipedia/Wikidata shqip dhe përmban të shpjeguara në mënyrë profesionale dhe shkencore terminologji thelbësore për disiplina gjeografike të vecanta të pa trajtuara deri më tani ose që kanë nevojë për përmirësime në mënyrën e trajtimit të tyre.

Kjo është hera e parë që një institucion ndërmerr një inisiativë të tillë, e cila u përmbyll me sukses përmes realizimit të një workshopi me pjesëmarrje të gjerë edhe studentore.  

spot_img

Informohu i pari

Merrni artikujt e përzgjedhur në celularin tuaj

Video dhe foto ekskluzive

Raportime sipas qasjes së studentëve

Vëzhgime dhe investigime

Me abonimin tuaj merrni aksesin e plotë të arkivës me artikujve dhe produksioneve tona multimediale

Nga e njëjta kategori

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Të fundit

Të ngjashme

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme