- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

FHF me Muzeun e Holokaustit në Paris organizojnë një seminar 3 ditor rreth mizorive masive

Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë në bashkëpunim me Muzeun e Holokaustit në Paris, Francë do të organizojë një seminar 3 ditor në datat ​ ???????????????????? ( 3 ditë) në mjediset e Fakultetit. Janë të ftuar të aplikojnë studentët e degës së Historisë dhe të degës së Gazetarisë dhe Komunikimit të cilët kanë njohuri shumë të mira të gjuhës angleze pasi seminari do të zhvillohet në gjuhën angleze. Aplikuesit duhet të kenë një certifikatë që vërteton njohjen nivel të lartë të gjuhës angleze.

Në këtë seminar pjesëmarrësit do të mësojnë më shumë rreth mizorive masive të cilat po ndodhin edhe në kohën tonë. Megjithatë, studentët zakonisht largohen nga universiteti pa e kuptuar realisht se çfarë është gjenocidi, çfarë janë krimet kundër njerëzimit dhe çfarë janë krimet e luftës. Të veçosh pa asnjë barazim dhe të krahasosh të kaluarën me të tashmen mund të ndihmojë për të kuptuar më mirë botën në të cilën jetojnë studentët, dhe veçanërisht se çfarë rrezikohet kur dëgjon për vrasje masive.
Ky seminar do të organizohet me pjesëmarrjen e 15 studentëve nga Shqipëria dhe 15 studentëve nga Maqedonia e Veriut dhe përfshin një program treditor të bazuar në qasjen krahasuese të mizorive masive, të kaluara dhe të tashme. Dita e parë fokusohet në historinë e Holokaustit. Dita e dytë i kushtohet një dimensioni më të gjerë të mizorive masive në të kaluarën dhe të tashmen. Studentët do të mësojnë për bazat e qasjes krahasuese dhe si të merren me të kaluarën e vështirë, rëndësinë e terminologjisë dhe ndryshimin midis kualifikimit ligjor dhe historik të krimeve. Qëllimi i mbledhjes së studentëve nga Shqipëria dhe nga Maqedonia e Veriut është të nxisë diskutimin, reflektimin dhe mendimin kritik për historinë rajonale dhe çështjet aktuale. Në fund të seminarit studentët do të marrin në certifikatë pjesëmarrjeje nga organizatorët.
APLIKIMET JANË TË HAPURA DERI NË DATËN 5 KORRIK 2023
Apliko tani duke klikuar këtu…

Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë në bashkëpunim me Muzeun e Holokaustit në Paris, Francë do të organizojë një seminar 3 ditor në datat ​ ???????????????????? ( 3 ditë) në mjediset e Fakultetit. Janë të ftuar të aplikojnë studentët e degës së Historisë dhe të degës së Gazetarisë dhe Komunikimit të cilët kanë njohuri shumë të mira të gjuhës angleze pasi seminari do të zhvillohet në gjuhën angleze. Aplikuesit duhet të kenë një certifikatë që vërteton njohjen nivel të lartë të gjuhës angleze.

Në këtë seminar pjesëmarrësit do të mësojnë më shumë rreth mizorive masive të cilat po ndodhin edhe në kohën tonë. Megjithatë, studentët zakonisht largohen nga universiteti pa e kuptuar realisht se çfarë është gjenocidi, çfarë janë krimet kundër njerëzimit dhe çfarë janë krimet e luftës. Të veçosh pa asnjë barazim dhe të krahasosh të kaluarën me të tashmen mund të ndihmojë për të kuptuar më mirë botën në të cilën jetojnë studentët, dhe veçanërisht se çfarë rrezikohet kur dëgjon për vrasje masive.
Ky seminar do të organizohet me pjesëmarrjen e 15 studentëve nga Shqipëria dhe 15 studentëve nga Maqedonia e Veriut dhe përfshin një program treditor të bazuar në qasjen krahasuese të mizorive masive, të kaluara dhe të tashme. Dita e parë fokusohet në historinë e Holokaustit. Dita e dytë i kushtohet një dimensioni më të gjerë të mizorive masive në të kaluarën dhe të tashmen. Studentët do të mësojnë për bazat e qasjes krahasuese dhe si të merren me të kaluarën e vështirë, rëndësinë e terminologjisë dhe ndryshimin midis kualifikimit ligjor dhe historik të krimeve. Qëllimi i mbledhjes së studentëve nga Shqipëria dhe nga Maqedonia e Veriut është të nxisë diskutimin, reflektimin dhe mendimin kritik për historinë rajonale dhe çështjet aktuale. Në fund të seminarit studentët do të marrin në certifikatë pjesëmarrjeje nga organizatorët.
APLIKIMET JANË TË HAPURA DERI NË DATËN 5 KORRIK 2023
Apliko tani duke klikuar këtu…

spot_img

Informohu i pari

Merrni artikujt e përzgjedhur në celularin tuaj

Video dhe foto ekskluzive

Raportime sipas qasjes së studentëve

Vëzhgime dhe investigime

Me abonimin tuaj merrni aksesin e plotë të arkivës me artikujve dhe produksioneve tona multimediale

Nga e njëjta kategori

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Të fundit

Të ngjashme

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme