- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Universiteti i Tiranës: Thirrje për Konferencë Shkencore Studentore Ndërkombëtare

Me rastin e 65-vjetorit të themelimit të Universitetit të Tiranës. ftohen studentë dhe kërkues të rinj të marrin pjesë në konferencën shkencore studentore “Kërkimi shkencor dhe edukimi në perspektiven e studentëve dhe studiuesve të rinj – UT flet me zërin e studentëve”.
Kjo Konferencë ka si qëllim prezantimin e arritjeve në fushën e kërkimit shkencor nga studentët dhe studiuesit e rinj dhe krijimin e një rrjeti bashkëpunimi mes tyre për të nxitur kërkimin, inovacionin dhe kreativitetin. Konferenca synon gjithashtu të nxisë ndërkombëtarizimin e Universitetit të Tiranës dhe të produktit të tij shkencor, duke krijuar një platformë ku të promovohet dhe të rritet kapaciteti i studentëve dhe i Universitetit.

Konferenca do të mbahet në datat 18-19 Maj 2023 dhe do të organizohet sipas kësaj strukture:

Dita e parë: Seanca plenare, ligjëratë nga një profesor i ftuar, referime të pjesëmarrësve në seanca paralele;
Dita e dytë: Referime të pjesëmarrësve në seanca paralele, mbyllje festive e punimeve të konferencës.

Data të rëndësishme:
– Afati i fundit për dorëzimin e abstraktit: 10 Maj 2023;
– Njoftimi i pranimit të punimeve: 12 Maj 2023;
– Dorezimi i artikujve të plotë (për botim): 18 Qershor 2023;

Temat e Konferencës perfshijnë fushat si vijon:

– shkenca albanologjike, shkenca gjeografike, shkenca komunikimi

Gjuhësi e sotme
Gjuhësi historike
Gjuhësi e aplikuar
Metodat e mësimdhënies dhe teknologjia
Letërsi shqipe
Letërsi e huaj
Gjeografi
Teknologji e informacionit gjeografik të aplikuar
Shkenca të komunikimit dhe gazetari
Histori
Marrëdhënie Ndërkombetare
Komunikim nderkulturor
Trashëgimi kulturore – ndërhyrje restauruese dhe konservuese
Trashëgimi kulturore – përgatitje e mjediseve të përshtatshme në muze për ruajtjen e objekteve
Arkeologji – Në kërkim të rrugëtimit të Eneas në Mesdhe

Për më shumë informacion klikoni këtu…

Me rastin e 65-vjetorit të themelimit të Universitetit të Tiranës. ftohen studentë dhe kërkues të rinj të marrin pjesë në konferencën shkencore studentore “Kërkimi shkencor dhe edukimi në perspektiven e studentëve dhe studiuesve të rinj – UT flet me zërin e studentëve”.
Kjo Konferencë ka si qëllim prezantimin e arritjeve në fushën e kërkimit shkencor nga studentët dhe studiuesit e rinj dhe krijimin e një rrjeti bashkëpunimi mes tyre për të nxitur kërkimin, inovacionin dhe kreativitetin. Konferenca synon gjithashtu të nxisë ndërkombëtarizimin e Universitetit të Tiranës dhe të produktit të tij shkencor, duke krijuar një platformë ku të promovohet dhe të rritet kapaciteti i studentëve dhe i Universitetit.

Konferenca do të mbahet në datat 18-19 Maj 2023 dhe do të organizohet sipas kësaj strukture:

Dita e parë: Seanca plenare, ligjëratë nga një profesor i ftuar, referime të pjesëmarrësve në seanca paralele;
Dita e dytë: Referime të pjesëmarrësve në seanca paralele, mbyllje festive e punimeve të konferencës.

Data të rëndësishme:
– Afati i fundit për dorëzimin e abstraktit: 10 Maj 2023;
– Njoftimi i pranimit të punimeve: 12 Maj 2023;
– Dorezimi i artikujve të plotë (për botim): 18 Qershor 2023;

Temat e Konferencës perfshijnë fushat si vijon:

– shkenca albanologjike, shkenca gjeografike, shkenca komunikimi

Gjuhësi e sotme
Gjuhësi historike
Gjuhësi e aplikuar
Metodat e mësimdhënies dhe teknologjia
Letërsi shqipe
Letërsi e huaj
Gjeografi
Teknologji e informacionit gjeografik të aplikuar
Shkenca të komunikimit dhe gazetari
Histori
Marrëdhënie Ndërkombetare
Komunikim nderkulturor
Trashëgimi kulturore – ndërhyrje restauruese dhe konservuese
Trashëgimi kulturore – përgatitje e mjediseve të përshtatshme në muze për ruajtjen e objekteve
Arkeologji – Në kërkim të rrugëtimit të Eneas në Mesdhe

Për më shumë informacion klikoni këtu…

spot_img

Informohu i pari

Merrni artikujt e përzgjedhur në celularin tuaj

Video dhe foto ekskluzive

Raportime sipas qasjes së studentëve

Vëzhgime dhe investigime

Me abonimin tuaj merrni aksesin e plotë të arkivës me artikujve dhe produksioneve tona multimediale

Nga e njëjta kategori

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Të fundit

Të ngjashme

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme